Kerstvakantie

Activiteiten voor het gezin

Vier de kerstvakantie in het museum

In de kerstvakantie kunnen gezinnen met kinderen op woensdag 26 december (2e Kerstdag), donderdag 27 december en 2 en 3 januari terecht in Stedelijk Museum Alkmaar voor een leuke en creatieve workshop! Je stapt in de huid van een detective bij de tentoonstelling 'Mysterie Mondriaan' en gaat als een echte kunstcriticus speuren bij de tentoonstelling 'Piet van Wijngaerdt'. Na afloop ga je zelf een portret schilderen.

Piet Mondriaan

Je stapt in de huid van een echte detective en gaat samen met je (groot)ouders op zoek naar aanwijzingen om het Mysterie Mondriaan te ontrafelen. Daarna gaan jullie samen aan de slag in de workshop en maken zelf een mysterieus portret.
Piet Mondriaan, Meisjeskop, 1908-1910, collectie Stedelijk Museum Alkmaar

Piet van Wijngaerdt

Doe je deze activiteit dan ga je kijken als een echte kunstcriticus en werp je samen met je (groot)ouders een blik op de schilderijen van Piet van Wijngaerdt. Zijn de kleuren wel sprankelend genoeg? Heeft de kunstenaar niet teveel details getekend? In een workshop maken jullie daarna samen een zelfportret à la Van Wijngaerdt. 
Piet van Wijngaerdt

 

 • Data
  26 en 27 december 2018 en 2 en 3 januari 2019
 • Tijd
  Op inloop tussen 12.00 - 14.00 uur (13.45 uur laatste deelnemers). Bij veel animo kan het zijn dat je even moet wachten; reserveren is niet nodig.
 • Leeftijd
  4-13 jaar + (groot)ouder(s)
 • Kosten
  Ouders/verzorgers betalen een entreekaartje (informeer naar het voordelige gezinsticket), kinderen hebben gratis entree*

 *P.s.

Deze workshop is een gezinsactiviteit waarbij de samenwerking en interactie tussen ouder en kind wordt gestimuleerd.
(BSO-)Groepen bieden wij de workshop aan buiten de tijden van de gezinsworkshop, namelijk van 10 tot 11.45 uur; informeer naar de kosten e.d. via
onderwijs@museumalkmaar.nl