Inlooprondleiding

Elke zondag een gratis inlooprondleiding

Bij de tentoonstelling 'Sluijters, Gestel, Kelder. De passie van verzamelaar Wim Selderbeek' is er op de zondagmiddag een gratis inlooprondleiding. Onze ervaren gidsen laten u op een andere manier kennis maken met de verzameling Selderbeek.

Op bijna elke zondag om 14 uur start er een inlooprondleiding. Met uitzondering van de korte schoolvakanties, dan wordt deze rondleiding een familierondleiding. 

Data inlooprondleidingen

  • 5, 12, 19 en 26 maart
  • 2, 9, 16 april (23 en 30 april familierondleiding MK-houders)
  • 7, 14, 21, 28 mei
  • 4, 11, 18, 25 juni
  • 2, 9, 16, 23, 30 juli
  • 6, 13, 20 augustus

Er kunnen maximaal 20 personen mee (reserveren is niet mogelijk / kosten entree museum)

Hoogwaardige verzameling
Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse handelaar Wim Selderbeek (1884-1963). Selderbeek verkreeg zijn kapitaal door de handel in wild en gevogelte en later ook in luxe auto’s. In de jaren twintig van vorige eeuw begon hij met het verzamelen van Nederlandse eigentijdse kunst. Stedelijk Museum Alkmaar reconstrueerde deze collectie en bezorgt de (top)werken uit zijn verzameling weer de aandacht die zij verdienen. Bijzonder in de tentoonstelling is het grote aantal schilderijen dat uit particuliere collecties is opgedoken; onbekende meesterwerken die van 18 februari tot en met 20 augustus 2017 voor het eerst te zien zijn.

De tentoonstelling

Privé-rondleiding aanvragen


< Terug naar de vorige pagina