Inlooprondleiding

Gratis inlooprondleiding op zondag

Bij de tentoonstelling 'Emanuel de Witte' wordt er elke zondagmiddag een gratis inlooprondleiding gegeven. Onze ervaren gids neemt u mee langs de werken van Emanuel de Witte en laat u kennis maken met deze markante persoonlijkheid uit de Gouden Eeuw.

Data inlooprondleidingen:

  • 24 september
  • 1, 8, 15, 22, 29 oktober
  • 5, 12, 19, 26 november
  • 3, 10, 17, 24, 31 december
  • 7, 14, 21 januari

Start 14.00 uur, er kunnen maximaal 20 personen mee (reserveren is niet mogelijk / kosten entree museum; let op toeslag geldt)

Emanuel de Witte 1617-1692
Alkmaar zet één van de meest getalenteerde schilders uit de Gouden Eeuw in de schijnwerpers: Emanuel de Witte. In 2017 is het 400 jaar geleden dat De Witte in Alkmaar werd geboren. Het is de eerste keer dat er een monografische tentoonstelling aan Emanuel de Witte wordt gewijd. Dat is opmerkelijk, gezien het feit dat hij als grootste schilder van kerkinterieurs uit de tweede helft van de Gouden Eeuw wordt beschouwd. Met bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenlandse collecties toont Stedelijk Museum Alkmaar de veelzijdigheid van De Witte’s oeuvre en zijn meesterschap in perspectief en licht. De tentoonstelling biedt bovendien een inkijk in de tragische levensloop van deze markante persoonlijkheid.

De tentoonstelling

Privé-rondleiding aanvragen


< Terug naar de vorige pagina