Expertlezing Kees van der Geer
Collectie Paul Rijkens

8 juni, 15 juni, 27 juni en 23 juli 2020

Exclusief voor Museumkaarthouders geeft conservator en samensteller Kees van der Geer een lezing bij de tentoonstelling. Toegang € 7,50 op vertoon van Museumkaart, inclusief koffie/thee met lekkers. Meld u snel aan voor één van onderstaande data.

Wiegman, De Smet, Sluijters
Paul Rijkens, de grote man achter Unilever, bracht een geweldige collectie eigentijdse kunst bij elkaar. Hij begon te verzamelen tijdens de hoogtijdagen van de Bergense School (1914-1925). In zijn verzameling bevonden zich werken van kunstenaars als Jan Sluijters, Leo Gestel en Matthieu Wiegman, maar ook van Belgische kunstenaars die naar Nederland waren uitgeweken, zoals Gustave De Smet en Constant Permeke. De verzameling van Rijkens viel na zijn dood in 1965 uiteen.

Kees van der Geer lezing
Na jarenlang speurwerk is kunsthistoricus Kees van der Geer erin geslaagd de uitgebreide collectie van zo’n vijfhonderd schilderijen en driehonderd etsen die Rijkens bezat te reconstrueren. Een selectie uit de Collectie Paul Rijkens is tussen 22 februari en 30 augustus te zien in Stedelijk Museum Alkmaar. Kees van der Geer, gastconservator bij de tentoonstelling, vertelt tijdens de lezing over de door hem gereconstrueerde kunstverzameling van topindustrieel, zakendiplomaat en mecenas Paul Rijkens.

Meld u aan en koop een ticket voor één van onderstaande data