Exclusieve lezing MK-houders

Lezing door de samensteller van de tentoonstelling

Bij de tentoonstelling 'Sluijters, Gestel, Kelder. De passie van verzamelaar Wim Selderbeek' zal gastconservator Kees van der Geer op 19 en 26 maart en 6 april een lezing geven aan Museumkaarthouders.

Portret W.F. Selderbeek, Toon Kelder, 1926, olieverf op doek, particuliere collectie © Pictoright

***DE LEZINGEN ZIJN HELEMAAL VOLGEBOEKT***

Onderzoek
Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse handelaar Wim Selderbeek (1884-1963). Maar wie was Wim Selderbeek? En hoe kwam hij tot zijn hoogwaardige verzameling? De samensteller van de tentoonstelling, Kees van der Geer, deed uitgebreid onderzoek naar de collectie Selderbeek en zal in de lezing dieper ingaan op zijn onderzoek, de ontdekkingen en u kennis laten maken met de verzamelaar en zijn passie.

Elke lezing biedt plaats aan maximaal vijftig deelnemers en is voor Museumkaarthouders gratis toegankelijk. Een plek reserveren is noodzakelijk en kan via onderstaand formulier.

Zondag 19 en 26 maart en donderdag 6 april 2017, van 15.00 tot 16.00 uur

Museumatelier Stedelijk Museum Alkmaar

< Terug naar de vorige pagina

Keep selling

Selderbeek was een koopman die overal handel in zag. Zijn motto was: Keep selling. Naast zijn handel in wild en gevogelte startte hij een pianohandel, nam hij het initiatief voor een autobusmaatschappij en werd hij aandeelhouder en directeur van een wegenbouwbedrijf. Omstreeks 1918 startte Selderbeek met de verkoop van auto’s.
Automobiel Centrale

Lezing: Expertlezing MK-houders

Datum en tijd:

Samenstelling
Voornaam *
Achternaam *
Aantal personen *

Velden met een * zijn verplicht

Postcode
Telefoonnummer *

Ja, ik geef mij op voor de nieuwsbrief van Stedelijk Museum Alkmaar (ca. 8 keer per jaar via e-mail)