Speciaal voor vrienden

Conservatorlezing 100XLucebert
speciaal voor vrienden van het museum

16 mei 2024

Kom meer te weten over de nieuwe wisseltentoonstelling 100XLucebert. Speciaal voor vrienden organiseren we een conservatorlezing door conservator Hélène Webers.

Hélène Webers werkt als conservator moderne en hedendaagse kunst. Ze stelde onder andere de tentoonstelling ‘Nieuwe Vrijheidsbeelden’ samen voor Stedelijk Museum Alkmaar. 

100XLucebert bestaat uit honderd objecten van Lucebert zoals tekeningen uit zijn tienerjaren, een brief uit de oorlog, manuscripten, geluidsopnames van door hem zelf voorgedragen gedichten, enkele van zijn bekendste schilderijen en zijn laatste onvoltooide werk. Alle werken in de tentoonstelling zijn van zijn eigen hand. Verschillende werken zijn nooit eerder geëxposeerd. De tentoonstelling is een uitnodiging aan bezoekers om door te dringen tot de innerlijke belevingswereld van een dubbeltalent. 

Lucebert is een van de bekendste Nederlandse moderne kunstenaars van de twintigste eeuw. Hij woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Bergen (NH) op een steenworp afstand van Alkmaar. Als dubbeltalent heeft hij een omvangrijk en veelzijdig oeuvre nagelaten.

De lezing duurt circa 60 minuten, na afloopt bekijken we samen de tentoonstelling. Op vertoon van je vriendenpas ontvang je  deze middag 15% korting in de museumwinkel (m.u.v. de boeken in consignatie van de Bergense Boekhandel)

Nog geen vriend van het museum? Meld je hier aan.aanmelden

Datum en tijd *

gezinsticket

Voordelig naar het museum met het gezin, dat kan! Er is een gezinsticket voor €24.- verkrijgbaar (geldig voor twee volwassenen + kinderen). Vraag ernaar bij de entreebalie.

families