Vriendenexcursie
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

1 april

Beste vrienden,

Vijfenvijftig jaar geleden begon Siem van der Hoorn met zijn vrijwilligerswerk voor de “Vrienden van Stedelijk Museum Alkmaar”, toen nog een zelfstandige vereniging. Hoogtepunt in die tijd was voor hem een succesvolle meerdaagse excursie naar Vlaanderen. Nog eens een reis naar België was een herhaaldelijk geuite wens. Die gaat nu in vervulling: zaterdag 1 april rijdt de Bak-bus voor de vrienden naar Antwerpen, waar sinds eind september 2022, na een verbouwing van ruim 11 jaar, het  prachtige gebouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen heropend werd.

Alles is nieuw, behalve de collectie. Die is wel herschikt: de inrichting is nu meer thematisch dan chronologisch. Zeshonderd werken uit de collectie zijn te zien, uit drie periodes: een serie belangrijke stukken uit de 15e tot de 17e eeuw, de Ensor-collectie van rond 1900 en de modernen. Drie gidsen zullen ons langs de collectie leiden.

Het is een lange reis naar Antwerpen, vandaar dat er op de heen- en terugreis een stop is: op de heenweg drinken we koffie bij hotel Van der Valk Breda, vlak aan de snelweg gelegen, en op de terugweg stoppen we daar weer, dan voor een eenvoudig diner, met een drankje. Uw wensen kunt u vooraf opgeven via onderstaand formulier. We vragen u ook om daarop het nummer van uw mobiele telefoon (of dat van uw reisgenoot) op te geven, zodat we u zo nodig kunnen bereiken.

Na de rondleiding is er nog wat tijd om verder in het museum rond te kijken, de buurt te verkennen, een pintje of een meegenomen broodje te nuttigen.
Let wel: U kunt niet terugkeren in het museum als u dat eenmaal verlaten hebt. Er zijn in de buurt genoeg cafeetjes en terrasjes. In een kwartier ongeveer loopt u van het museum naar de Schelde.

Programma

8.00 uur: vertrek vanaf de achterkant van het Centraal Station Alkmaar
8.15 uur: vertrek vanaf de bushalte bij de benzinepomp aan de Heilooërdijk
10.15 uur: koffiestop bij Van der Valk Breda
11.00 uur: vervolg rit naar Antwerpen
12.00 uur: aankomst bij het museum, gelegenheid om in het museum koffie te drinken of even iets te eten
13.00 uur: start rondleidingen, met drie gidsen
15.00 uur: einde rondleiding, tijd om een kijkje te nemen in de buurt
16.30 uur: vertrek bus naar Breda
17.30 – 19.30 uur: diner bij Van der Valk Breda
21.30 uur: verwachte aankomst in Alkmaar

Kosten
De kosten zijn € 100,- voor de vrienden van het Stedelijk Museum Alkmaar en maximaal één introducee. De prijs is inclusief vervoer plus fooi chauffeur, koffie/thee met gebak op de heenreis, toegang museum, met gids en op de terugreis een diner met één drankje en een kopje koffie/thee. 

Aanmelden
U kunt zich hieronder aanmelden via het formulier. U krijgt in de bevestigingsemail een betaallink toegestuurd waarmee u de eigen bijdrage kunt voldoen. Indien gewenst kunt u het bedrag ook zelf overmaken - op rekeningnummer NL 97 INGB 06.58.92.82.95 tnv mw. L.W. Stevenhaagen-Hoeksma en S.S. Elgersma o.v.v. naam deelnemer(s). Denk eraan het onderstaande formulier volledig in te vullen, ook als u het geld zelf overmaakt. Aanmelden kan tot en met 20 februari.

NB:
in het veld eventuele opmerkingen dient u de keuze voor een vlees/vis/vega maaltijd aan te geven. Ook kunt u hier eventuele allergieën aan ons doorgeven. 

Wij hopen op een ruime intekening!

Hartelijke groeten, 

De vriendencommissie

aanmelden

Datum en tijd *