Alkmaar Ontzet weekend
gratis toegang op 7 en 8 oktober

zaterdag, 7 oktober

Doe mee met interactieve hedendaagse kunst in Nieuwe Vrijheidsbeelden, vergaap je aan het caleidoscopisch ontwerp van Het Grote Raam van Fiona Tan en laat je betoveren door een ruimtelijk gedicht van Maria Barnas.

Het thema ‘vrijheid’ speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Alkmaar. In de vaste presentatie van Stedelijk Museum Alkmaar is goed te zien hoe het thema door de eeuwen heen op verschillende manieren is uitgebeeld. De vaste collectie in het souterrain vertelt het verhaal van Alkmaar Ontzet, de perfecte plek om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Alkmaar. 

De viering van 450 Jaar Alkmaars Ontzet is een uitgelezen kans om de collectie uit te breiden met hedendaagse kunst. De drie actuele tentoonstellingen zijn gekoppeld aan 450 jaar Alkmaar Ontzet en de regio Alkmaar. 

tip
Bezoek op 8 oktober Raamwerk van Fiona Tan en loop daarna meteen door naar de publieksopening van Het Grote Raam in de Grote Kerk. 

gezinsticket

Voordelig naar het museum met het gezin, dat kan! Er is een gezinsticket voor €19,00 verkrijgbaar (geldig voor twee volwassenen + kinderen). Vraag ernaar bij de entreebalie.

families