Ontdekken

Museumkaart actie

Boeiende rondleiding of exclusieve lezing

Op 21 december en 16, 17 of 24 januari kunnen Museumkaarthouders een exclusieve activiteit bijwonen in Stedelijk Museum Alkmaar. Ga mee met een boeiende rondleiding door de tentoonstelling 'Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School' of luister in een lezing naar het intrigerende verhaal over een mysterieus vrouwenportret uit de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar. U kunt zich voor de activiteiten aanmelden via het formulier onder aan de pagina.

Rondleiding tentoonstelling Piet van Wijngaerdt  = VOL!
Op vrijdag 21 december en woensdag 16 januari zal gastconservator Renée Smithuisvoor Museumkaarthouders een boeiende rondleiding geven door de tentoonstelling ‘Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School’. Smithuis, verzamelaar en voormalig kunsthandelaar, laat zien dat het werk van Van Wijngaerdt uit zijn topperiode opmerkelijk krachtig en veelzijdig is. Niet zoals de bloemstillevens die hij in de latere fase van zijn leven in grote getale heeft gemaakt. Deze werken doen geen recht aan zijn kunstenaarschap en aan de rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van het expressionisme.
De rondleiding biedt plaats aan maximaal 20 personen / tijd van 14.00 tot ca. 15.15 uur

Lezing Mysterie Mondriaan = GEANNULEERD
In 1950 kwam een prachtige, grote houtskooltekening met portret van een vrouw in bezit van Stedelijk Museum Alkmaar. Het tweezijdig betekende blad werd op dat moment toegeschreven aan Leo Gestel en niet zijn tijdgenoot Piet Mondriaan. Het mysterieuze vrouwenportret was voor conservator Marjan van Heteren aanleiding voor een zoektocht naar de vrouw op het portret. Op donderdag 17 en 24 januari zal Van Heteren u vertellen over haar zoektocht en de verrassende uitkomst. Na afloop kunt u de intieme focustentoonstelling en het museum bezoeken.
Deze lezing is helaas wegens omstandigheden geannuleerd

Gratis voor Museumkaarthouders. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via: info@museumalkmaar.nl


< Terug naar de vorige pagina