Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten

Wilt u uw zakelijke contacten ontvangen in een exclusieve en sfeervolle omgeving? Stedelijk Museum Alkmaar is een ideale locatie voor ontvangsten, diners en presentaties. U kunt uw gasten ook een exclusief bezoek aan de tentoonstelling of de museumzalen bieden. Het moderne cultuurgebouw waar het museum in gehuisvest is vormt met zijn hedendaagse architectuur een uniek decor voor ieder ontvangst.

De foyer is een prima locatie voor een ontvangst met borrel (foto Rick Akkerman)
De foyer is een prima locatie voor een ontvangst met borrel (foto Rick Akkerman)

Eenmaal binnen wordt u verrast door de sfeervolle museumzalen met vele historische objecten en schitterende schilderijen. Naast de vaste collectiepresentaties wordt er ca. twee keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling georganiseerd -die eveneens een bijzondere ambiance geeft aan uw bijeenkomst.

Wat is er mogelijk?

Tijdens reguliere openingstijden
Op de 1e etage bevindt zich ons Museumatelier. Hier ontvangen wij schoolklassen, maar er vinden ook workshops en presentaties plaats. U kunt (tijdens openingstijden) gebruik maken van het Museumatelier voor een presentatie, vergadering of lezing. In het atelier zijn een beamer en projectiescherm aanwezig. In theateropstelling is er ruimte voor maximaal 50 personen. Voor presentaties of vergaderingen e.d. (met tafels en stoelen) maximaal 20 personen. Kosten € 250 per dagdeel (=4 uur).

Buiten reguliere openingstijden
Stedelijk Museum Alkmaar is buiten reguliere openingstijden beschikbaar voor uw ontvangsten, diners of recepties. U kunt naast de foyer aanvullend het hele museum of de lopende tentoonstelling voor een exclusieve bezichtiging huren. Daarnaast kunt ook voor uw gezelschap een rondleiding boeken.

Tarieven (buiten openingstijden)*

 • Foyer (inclusief Museumcafé)
  € 750
  Zitplaatsen 60 personen
  Staande receptie 200 personen
 • Foyer (inclusief Museumcafé)
  + bezoek wisseltentoonstelling
  € 2.000
  Aantal personen als boven
 • Foyer (inclusief Museumcafé)
  + bezoek gehele museum
  € 5.000
  Aantal personen als boven

*Alle prijzen zijn exclusief btw en exclusief catering- en overige kosten. De huur geldt voor een dagdeel van 4 uur. Stedelijk Museum Alkmaar is geopend voor publiek van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het Museumcafé

Onze klanten zijn onder meer: Van Lanschot Bankiers, Rabobank Alkmaar e.o., Actus Notarissen, Huisvuil Centrale Alkmaar, 8-october Vereeniging “Alkmaar Ontzet”, ABN-AMRO, Orde van Advocaten, College van Burgemeester en Wethouders van Alkmaar, Noord Hollands Dagblad, Vereniging van Schutters van het museum.

Meer informatie?
Wij staan u graag te woord om samen te bekijken wat er mogelijk is. U kunt daarvoor contact opnemen met coördinator ontvangsten Evelien Zandbergen op 06-40167944 of een e-mail sturen met uw wensen en/of vragen.

Blijf op de hoogte

Schrijf u ook in voor de e-mailnieuwsbrief van Stedelijk Museum Alkmaar en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen en activiteiten. De nieuwsbrief wordt ca. 8 keer per jaar verstuurd.