Steun ons!

Verbonden aan het museum

Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is één van de oudste musea van Nederland. Het presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. Het is een prachtig museum met een unieke collectie, een belevenis voor jong en oud. Het beheer van deze collectie en de organisatie van tijdelijke tentoonstellingen vergen veel geld. Stedelijk Museum Alkmaar koestert daarom haar vrienden die al sinds 1950 het museum financieel ondersteunen.

Kunst, persoonlijke verhalen en bijzondere tentoonstellingen
Kunst, persoonlijke verhalen en bijzondere tentoonstellingen

Vriend, Schutter, Kring of Cirkel

Het museum zoekt nieuwe vrienden. Dat zou u kunnen zijn. De Vrienden van Stedelijk Museum Alkmaar zijn van oudsher onze particuliere donateurs. Voor een bescheiden bijdrage per jaar draagt u het museum een warm hart toe en helpt u mee aan het mogelijk maken van bijzondere aankopen, gedegen restauraties , fraaie publicaties en activiteiten. Bedrijfsvrienden hebben zich georganiseerd in de Schutters van Stedelijk Museum Alkmaar. In de recent opgerichte Kring Bergense School hebben zich liefhebbers verzameld van de collectie Bergense School, met een actieve rol voor erelid Renée Smithuis.

Bekijk de verschillende lidmaatschappen hieronder of neem vrijblijvend contact op met Nadine Filarski, Partnerships & Begunstigers, per e-mail of telefonisch via 072-5489789.

Anbi

Stichting Stedelijk Museum Alkmaar staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Per 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet van kracht geworden, waardoor het voor zowel particulieren als bedrijven nog interessanter wordt om culturele instellingen zoals Stichting Stedelijk Museum Alkmaar, financieel te ondersteunen. Kijk hier voor meer informatie over de Geefwet.

Bijzonder kabinet

Kunstkabinet met bloemmotieven
ca. 1680
Pierre Gole (ca. 1620-1684)
Diverse houtsoorten (o.a. ebbenhout en fruithout), tin en messing
Particuliere schenking, december 2014

Blijf op de hoogte

Schrijf u ook in voor de e-mailnieuwsbrief van Stedelijk Museum Alkmaar en blijf op de hoogte van onze tentoonstellingen en activiteiten. De nieuwsbrief wordt ca. 8 keer per jaar verstuurd.