Tentoonstelling verwacht 2019

Spitten voor herman de vries

7 november 2018

Stedelijk Museum Alkmaar geeft internationaal vermaard beeldend kunstenaar herman de vries, geboren en getogen in Alkmaar, de opdracht om een uniek kunstwerk te maken waarmee hij letterlijk terugkeert naar zijn geboortegrond. Voor het maken van 21 ‘aarduitwrijvingen’ heeft hij de hulp ingeschakeld van 21 basisscholen in Noord Holland.

Solotentoonstelling herman de vries
De scholieren doen bodemonderzoek en verzamelen aarde voor de vries. de vries, die de natuur als voornaamste materiaal en inspiratiebron hanteert, leert de leerlingen op een mindfull manier naar hun eigen leefomgeving kijken. Het eindresultaat, ‘een alternatieve atlas van Noord Holland’ wordt opgenomen in de collectie van het museum en staat centraal in en vormt de kern van de solotentoonstelling herman de vries. Voor jullie voeten in Stedelijk Museum Alkmaar van juni tot september 2019.

(Foto: Leerlingen van OBS Teun de Jager in Schoorl verzamelen ‘bodemtype: EZg21’ op het land van boerin Backer in Aagtdorp. Fotografie Erna Faust)