Joost Zwagerman Lezing

Jaarlijks

Simon Schama houdt eerste Joost Zwagerman Lezing

20 juli 2018

Simon Schama houdt op 18 november de eerste Joost Zwagerman Lezing in Alkmaar. Voor de lezing, die steeds op de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015) plaatsvindt, wordt een vooraanstaande schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis uitgenodigd om te reflecteren op de functie van beeldende kunst en literatuur en de relatie tussen de twee domeinen. Hiermee wil Alkmaar zijn literaire zoon eren en zijn gedachtegoed op stimulerende wijze levend en actueel houden. Op dezelfde dag wordt de eerste Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt.

Simon Schama (1945) is professor in de geschiedenis en de kunstgeschiedenis, met een bijzondere focus op Britse, Franse, Amerikaanse en Nederlandse cultuur. Hij gaf les in Cambridge, Oxford en Harvard en doceert tegenwoordig aan Columbia University in New York. Bij het Nederlandse publiek is Schama vooral bekend om zijn boeken Overvloed en onbehagen en De geschiedenis van de Joden. Dit tweede boek werd door Schama succesvol tot een PBS-documentaireseries gemaakt. Ook maakte hij de gelauwerde series A History of Britain en Simon Schama’s Power of Art.

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest / De Grote Kerk Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar

Informatie
De lezing vindt plaats in Theater De Vest- kaartverkoop start 7 september aanstaande

(foto Joost Zwagerman, Keke Keukelaar)