Stembureau 2018

Kunst kijken tijdens stemmen in Stedelijk Museum Alkmaar

21 maart 2018

Stedelijk Museum Alkmaar is een officieel stembureau tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen. Het museum is geopend van half acht ’s ochtends tot negen uur ’s avonds en na het stemmen gratis toegankelijk voor alle Alkmaarders. Rond elf uur hadden al meer dan tweehonderd kiezers hun stem uitgebracht.

Gratis toegang tentoonstelling
Ook in de zaal kan gestemd worden. In het museum is de tentoonstelling Ruysdael en Saenredam, meesterwerken van de Grote Kerk te zien. In 2018 wordt in Alkmaar het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk gevierd. Stedelijk Museum Alkmaar toont gezichten op de Grote Kerk van twee befaamde schilders uit de Gouden Eeuw, Salomon van Ruysdael en Pieter Saenredam. De meesters worden gecombineerd met nieuw werk van twee fotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts. De bezoekers wordt gevraagd een keus te maken uit de vier kunstenaars en hun stem te deponeren in een stembus uit de museumcollectie. De tentoonstelling is nog te zien van 17 februari tot en met 10 juni.

(foto Erna Faust)