Nominatie voor Stedelijk Museum Alkmaar

Tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het licht genomineerd voor Exhibition of the Year Award

4 januari 2018

De tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht van Stedelijk Museum Alkmaar is genomineerd voor de wereldwijde Exhibition of the Year Award. De prestigieuze Award-uitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door FRAME, het internationaal toonaangevende magazine en mediaplatform voor interieur, design, architectuur en product design.

De vormgeving van de tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht is verzorgd door Jelena Stefanovic van studio OTW in Amsterdam. De sfeervolle, theatrale ambiance die zij ontwierp voor de 17e eeuwse meesterwerken van De Witte wordt door bezoekers van de expositie hoog gewaardeerd en is nu ook door de internationale vakjury van FRAME onderscheiden. Studio OTW schaart zich daarmee in een rij van gerenommeerde internationale ontwerpbureaus.

Uitreiking
Op 21 februari wordt bekend gemaakt welk van genomineerde exposities de Frame Award wint. Naast de beoordeling door de vakjury is er ook een publieksprijs. Het publiek kan zijn stem uitbrengen op www.frameawards.com/nominees.

Emanuel de Witte, Meester van het Licht is nog t/m 21 januari te bewonderen in Stedelijk Museum Alkmaar.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en het VSBfonds. Onze speciale dank gaat uit naar alle bruikleengevers, adviseurs en overige betrokkenen.