Herfstvakantie activiteit

25 en 26 oktober 2017

< Nieuwsoverzicht

Herfstvakantie: archeoloog voor één dag

9 oktober 2017

Kom in de herfstvakantie op woensdag en donderdagmiddag met je eigen bodemvondst naar Stedelijk Museum Alkmaar en wordt archeoloog voor één dag. Tussen 14 en 16 uur is in de foyer van het museum een 'archeolab' opgesteld en kun je vragen stellen aan een echte archeoloog!

Eigen schatten mee
De Alkmaarse archeologe Nancy de Jong is aanwezig op woensdag en donderdag 25 en 26 oktober van 14 tot 16 uur en geeft antwoord op jouw vragen. Als je je eigen schat meeneemt is dat natuurlijk extra leuk. Ook kun je de middag zelf scherven zoeken en in elkaar zetten, krijg je handige tips en na afloop ontvang je een archeologiediploma. Je bent er toch ook bij?

Beerput
De Alkmaarse archeologen vonden in een beerput, na een grote brand aan de Langestraat onder andere een schoentje, hele bijzondere scherven en een diamanten ring van Maria Tesselschade (geboren in 1594). Wat was dat een spannend moment! Deze prachtige vondsten kun je tot en met zondag 29 oktober nog bewonderen in de kleine tentoonstelling over Maria Tesselschade. 

Meedoen aan Archeolab op 25 en 26 oktober is gratis en kinderen hebben gratis toegang tot het gehele museum. Ouders/verzorgers betalen een entreekaartje mochten zij de museumzalen willen bezoeken. Het is op inloop dus je hoeft je niet op te geven. We vinden het leuk als je erbij bent!

Nancy de Jong-Lambregts bij een beerput. In haar hand een beeldje en fles.
Nancy de Jong-Lambregts bij een beerput. In haar hand een beeldje en fles.