Onderscheiding

Lintje voor Vriend van het Stedelijk Museum Alkmaar

26 april 2017

Siem van der Hoorn, Vriend van het Stedelijk Museum Alkmaar, is vandaag door burgemeester Bruinooge (Gemeente Alkmaar) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Siem is al bijna vijftig jaar betrokken bij het museum. Eind jaren zestig, in 1968, werd hij actief lid van de Vrienden van het Stedelijk Museum. Een tiental jaren later, vanaf 1977, nam hij deel in het bestuur van de vereniging. Tot op de dag van vandaag zet hij zich in voor de vriendenkring door middel van de organisatie van activiteiten en excursies.

Het is het museum een eer en een genoegen dat de onderscheiding vandaag werd toegekend aan deze stille, drijvende kracht. Zijn overtuiging dat erfgoed, in dit geval het museale erfgoed van de stad en de regio Alkmaar, een belangrijke rol in onze samenleving inneemt is groot.