Recordaantal bezoekers over 2016

Stedelijk Museum Alkmaar trekt recordaantal bezoekers in 2016

20 december 2016

Stedelijk Museum Alkmaar verwacht het jaar 2016 af te sluiten met een recordaantal van 70.000 bezoekers. In 2015 waren dit nog 38.500 bezoekers. De spectaculaire stijging is te verklaren door een sterk tentoonstellingsaanbod dit jaar. Vooral de tentoonstelling Picasso in Holland zorgde voor goedbezochte zomermaanden met augustus (10.000 bezoekers) als uitschieter. De huidige tentoonstelling over de Alkmaarse classicist Caesar van Everdingen, Vleiend penseel, met topstukken uit binnen- en buitenland trekt ook veel nieuwe bezoekers naar het museum.

Niet alleen regio
Waar Stedelijk Museum Alkmaar in het verleden vooral bezoek uit de regio trok, komen bezoekers nu uit het hele land. Uit een analyse van de bezoekcijfers blijkt dat alle provincies zijn vertegenwoordigd. Ook buitenlandse bezoekers weten het museum beter dan ooit te vinden. In het gastenboek schreven bezoekers onder meer: “Treinreis vanuit ‘Mestreech’ de moeite waard!” en “Prachtig allemaal, wij Groningers zijn wel een beetje jaloers”.Met bijzondere tentoonstellingen over de zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Emanuel de Witte en over verzamelaar Wim Selderbeek (Sluijters, Toorop, Bergense School) verwacht Stedelijk Museum Alkmaar zijn landelijke betekenis in 2017 verder te vergroten.

Stedelijk Museum Alkmaar
Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is één van de oudste musea van Nederland. Het recent vernieuwde museum presenteert naast tijdelijke tentoonstellingen een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis.

TE ZIEN IN STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR

Tot en met 22 januari: Vleiend penseel. Caesar van Everdingen (1616/1617-1678)

Van 18 februari t/m 20 augustus: Sluijters, Gestel, Kelder: de passie van verzamelaar Wim Selderbeek