Kerstvakantie tips

Kerstvakantie vier je samen in het museum

18 december 2016

In de kerstvakantie staan er bij Stedelijk Museum Alkmaar een paar leuke gezinsactiviteiten op stapel. Allen georganiseerd bij de tentoonstelling ‘Vleiend penseel’, die over de Alkmaarse 17e eeuwse meesterschilder Caesar van Everdingen gaat. Je kunt samen een familierondleiding volgen, meedoen aan een restauratieworkshop of gewoon lekker zelf op onderzoek uit gaan met een speurboekje. Het museum is ook op 2e Kerstdag en Oudjaarsdag geopend.

Restauratieworkshop
Op woensdag en donderdag 28 en 29 december en 4 en 5 januari kunnen kinderen tussen 6 en 13 jaar meedoen aan een bijzondere workshop. In het museumatelier stap je in de huid van de restaurator en restaureer je één van Caesars beroemdste schilderijen: Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij (1657). Kinderen maken onder leiding van een museumdocent zelf verf van pigment en bindmiddel en retoucheren het beschadigde schuttersstuk. De activiteit start om 13.30 uur en je kunt je via de website opgeven (activiteiten). Deelname voor kinderen is gratis, ouders betalen een entreekaartje. Reserveren is verplicht.

Meekijken met Christi
Op zondagmiddag 8 januari om 14.00 uur geeft Christi Klinkert, conservator van het museum én samensteller van de tentoonstelling ‘Vleiend penseel’ een speciale familierondleiding. Als geen ander kan zij vertellen over Caesar van Everdingen en zijn kunstwerken. Het aantal deelnemers is beperkt, dus reserveer tijdig!

Ga je liever zelf op pad door het museum, vraag dan naar het boekje met speuropdrachten, en doordenkvragen bij de kassa. Leuk voor in het museum en (op weg naar) huis. Kijk voor alle informatie hier