Familietips herfstvakantie

15 t/m 23 oktober 2016

Kinderworkshop restaureren en familierondleidingen

3 oktober 2016

Er staan in de herfstvakantie bij Stedelijk Museum Alkmaar een paar leuke familieactiviteiten op stapel: een tweetal rondleidingen voor het gezin en de kinderworkshop restaureren. Georganiseerd bij de nieuwe tentoonstelling ‘Vleiend penseel. Caesar van Everdingen (1616/1617-1678)'. Maar je kunt ook zelf het museum bezoeken, met bijvoorbeeld een leuke opdrachtenkaart die bij de entreebalie ligt. Tip: de multimedia-tour bij de tentoonstelling is ook leuk voor de wat oudere kinderen!

Leer anders kijken
Op zondagmiddag 16 en 23 oktober om 14 uur wordt er door de tentoonstelling ‘Vleiend penseel’ een rondleiding voor families aangeboden. Samen met je vader en moeder of opa en oma leer je meer over deze 17e eeuwse schilder. Caesar van Everdingen werd 400 jaar geleden geboren in Alkmaar en wordt beschouwd als een van de grote meesters van het Hollands classicisme. Zijn specialiteit was o.a. het schilderen van fluweelzachte stoffen en handen. Samen met een museumdocent ga je goed je kijken naar de mooie kunstwerken. De rondleiding wordt gratis aangeboden, ouders/begeleiders betalen een entreekaartje. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum. Leeftijd vanaf ca. 6 jaar. Een plekje reserveren is wel noodzakelijk .

Restauratieworkshop: stap in de huid van de restaurator
Op woensdag- en donderdagmiddag 19 en 20 oktober van 14.00 -15.30 uur kunnen kinderen tussen de 6 en 13 jaar deelnemen aan een gratis restauratieworkshop. In het museumatelier stap je in de huid van de restaurator en restaureer je één van Caesars beroemdste schilderijen: ‘Officieren en vaandeldragers van de Oude Schutterij (1657)’.In deze workshop retoucheren kinderen een beschadigd schuttersstuk met zelfgemaakte verf van pigment en bindmiddel. Het eindresultaat is een gigantisch schuttersstuk. Reserveer snel want vol is vol! De workshop wordt gratis aangeboden, ouders/begeleiders betalen een entreekaartje. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum.

Stedelijk Museum Alkmaar gelegen aan het Canadaplein 1 in Alkmaar is in de vakantie open van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur en vrijdag tot 19 uur. Een gezinsticket kost 18 euro (twee volwassenen en vier kinderen) en is verkrijgbaar bij de entreebalie.