Nieuwe directeur

< Nieuwsoverzicht

Nieuwe directeur voor Stedelijk Museum Alkmaar

15 september 2016

De Raad van Toezicht heeft het advies van de benoemingsadviescommissie unaniem opgevolgd en benoemt per 1 december kunsthistoricus Patrick van Mil (1958) tot Directeur-bestuurder bij Stedelijk Museum Alkmaar.

De nieuwe directeur werd vandaag aan de medewerkers voorgesteld. Hij reageert enthousiast op zijn aanstelling: "Stedelijk Museum Alkmaar heeft alles in zich om uit te groeien tot een stedelijk museum van nationale betekenis dat aantrekkelijk is voor binnen- EN buitenlandse bezoekers. De eigen collectie met topstukken uit de zestiende en zeventiende eeuw in combinatie met de sterke verzameling van de Bergense School biedt een uitstekende basis voor een rijk en verrassend tentoonstellingsprogramma. Het museum heeft een zeer professioneel en gedreven team. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Prinsenhof in Delft
Van Mil is sinds 2013 directeur van Museum Prinsenhof te Delft. Hij realiseerde daar, naast de reorganisatie van een drietal gemeentelijke erfgoedinstellingen, een volledige herinrichting van het museum en de thuiskomst van het beroemde ‘Straatje van Vermeer’. Daarvoor was hij o.a. zakelijk directeur van Stedelijk Museum Amsterdam en het International Film Festival Rotterdam.

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.