Duurzaamheid op het dak

Duurzaamheid op het dak

12 juli 2016

Wist u dat er onlangs 637 zonnepanelen op het dak van Stedelijk Museum Alkmaar, Taqa Theater De Vest, Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, Centrum voor de Kunsten zijn geplaatst? Deze high performance zonnepanelen zijn goed voor bijna 1.000 m2 oppervlak. De verwachte opbrengst is 193.000 KWh per jaar (gelijk aan het gemiddelde verbruik van 65 huishoudens). De zonnepanelen gaan de cultuurinstellingen aan het Canadaplein van duurzame stroom voorzien.

Technisch hoogstandje
Het vergde veel vernuft om de hoog-rendement zonnepanelen te plaatsen op daken waar feitelijk te weinig ruimte is om de volledige stroombehoefte op te wekken. Uitdagend waren ook de vele verschillende dakvlakken en het gegeven dat het theater- en museumbezoek tijdens het werk ongestoord door moest kunnen gaan.

Dit technisch hoogstandje in verduurzamen is uitgevoerd met SDE+-subsidie uit 2014. Met dank aan de Gemeente Alkmaar, Taqa Theater de Vest, ontwerper en exploitant Energie Platform regio Alkmaar (EPA) en installateur Electropartners BV.

Lees meer over het project op de website van EPA