Vertrek Lidewij de Koekkoek

Lidewij de Koekkoek gaat naar Rembrandthuis

9 juni 2016

Per 1 oktober 2016 vertrekt directeur-bestuurder Lidewij de Koekkoek bij Stedelijk Museum Alkmaar. Ze is gevraagd om algemeen directeur te worden van Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam.

Vernieuwing en verzelfstandiging
Lidewij de Koekkoek trad in september 2008 in dienst van Stedelijk Museum Alkmaar, dat toen nog onderdeel van de gemeente Alkmaar was. Samen met het museumteam heeft zij zich de afgelopen jaren ingezet voor de vernieuwing van Stedelijk Museum Alkmaar, dat per 2014 is verzelfstandigd tot stichting en de afgelopen jaren geheel is verbouwd en heringericht.

Spraakmakende tentoonstellingen
Het museum heeft een sterkere positie op de museummarkt veroverd en bewijst met tentoonstellingen als Van Oostsanen, Van Blaaderen, Picasso in Holland en dit najaar Caesar van Everdingen-Vleiend Penseel een museum van bovenlokale kwaliteit en belang te zijn.

“Ons museum staat als een huis. Het gebouw, de presentaties, de collecties, de organisatie en de financiën zijn op orde. Maar ik werk nu bijna acht jaar voor Stedelijk Museum Alkmaar en heb het gevoel dat mijn klus er op zit. Ik ben trots op wat we met elkaar hebben bereikt en heb alle vertrouwen in de toekomst van dit mooie stadsmuseum en deze stad, die mijn hart gestolen hebben”, aldus De Koekkoek.

Er zal een sollicitatieprocedure worden opgestart.