Exclusieve preview Picasso

< Nieuwsoverzicht

Exclusieve preview Picasso

23 mei 2016

Op dinsdag 7 juni gaat de tentoonstelling ‘Picasso in Holland’ open voor publiek. Op zondag 5 juni bieden wij ‘de grootste liefhebbers’ van Picasso alvast een exclusieve preview: met een lezing en bezoek aan de focustentoonstelling.

De lezingen worden gegeven door historicus Gerrit Valk (Nederlandstalig gesproken) en Picasso-expert Marilyn McCully (Engelstalig gesproken). Er is een beperkt aantal plaatsen dus geef u snel op via onderstaande link. Kosten €15,- exclusief entree museum. 

Kleine tentoonstelling over een groot meester
In de tentoonstelling zijn de werken te zien die Picasso hier in de zomer van 1905 maakte. Naast twee topstukken ‘Les trois Hollandaises’ en ‘La belle Hollandaise’ zijn ook twee schetsboeken van hem te bekijken, aangevuld met documentair werk, foto’s en een stoel waar Picasso volgens overlevering op zat te tekenen.

Het programma van zondag 5 juni

  • 15.00 uur: Gerrit Valk over het verblijf van Pablo Picasso in Schoorldam
  • 15.30 uur: korte pauze
  • 16.00 uur: Marilyn McCully over het oeuvre van Pablo Picasso
  • 16.30 uur: einde

Na de lezingen kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken. Meer over de tentoonstelling