Project op school

Stedelijk ​Museum Alkmaar zal dit schooljaar minder toegankelijk zijn vanwege noodzakelijke bouwkundige aanpassingen (november-december 2020) en vanwege het inrichten van een nieuwe presentatie 16de en 17de eeuw (februari-juni 2021*). Daarom komen we dit schooljaar naar de school toe en nemen we onze 16e- en 17e -eeuwse meesterwerken gewoon mee! Met een theatrale voorstelling, verrassende workshops en prikkelende ‘Anders Kijken’-opdrachten toveren we de school of klas om tot een pop up-museum.

School- of bouwbreed
Er zijn twee versies van het project: een schoolbreed project voor groep 1-8 en een bouwbreed project voor specifieke (duo)klassen.
1. In het schoolbrede project bouwen we de hele school om tot pop up-museum. In dit museum heeft elke bouw een eigen rol en taak. Elke dag ontvangt de klas een ‘Anders Kijken’-opdracht bij verschillende collectiestukken. Vervolgens maakt de klas, onder begeleiding van een museumdocent, haar eigen meesterwerk tijdens een workshop.
2. In het bouwbrede project geven onze museumdocenten workshops aan een bepaalde klas/bouw. Inclusief ‘Anders Kijken’-opdrachten om zelfstandig met de klas te doen. Zie het overzicht van workshops en lessen in de PDF hieronder.

*ter informatie: de tijdelijke tentoonstellingszalen en de Bergense Schoolzaal op de begane grond en 1e verdieping blijven wel open.

Op maat
Een zelf samen te stellen pakket van een voorstelling, creatieve workshops en Anders Kijken-lessen. Deze kunnen worden gekoppeld aan thema’s, onderwerpen of (21e -eeuwse) vaardigheden waar je in de klas mee bezig bent. Nieuwsgierig of reserveren?Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Museum op school.pdf