Een lekkere koffie of lunch?

In ons Museumcafé kunt u genieten van fairtrade koffie, op de collectie geïnspireerde lunchgerechten, een glas wijn of Alkmaars bier. In de zomer kunt u lekker op het terras vertoeven, uitkijkend op de grote Sint-Laurenskerk en het plein. Het café is net als de winkel ook zonder museumkaartje toegankelijk.

Het museumcafé aan het Canadaplein is dé plek in Alkmaar om elkaar te ontmoeten en te genieten van een uitgebreid assortiment producten. Achter bijna alle gerechten op de kaart zit een verhaal en als het even kan komen de (biologische) ingrediënten uit de omgeving. Kleine collectiepresentaties kleden het café aan.

Koffie met gebak
Vanaf 11 uur 's ochtends is ons museumcafé geopend en kunt u bij ons terecht voor een lekkere koffie, espresso of cappuccino. De taart - dat wij het ‘soet’ noemen - smaakt net zoals oma het vroeger bakte: puur, lekker, eerlijk en bereid met biologische ingrediënten. Naast koffie en fris, kunt u ook een goed glas wijn of een Alkmaars bier drinken.

Lunch
Voor wie al eerder bij ons in het café is geweest, weet dat wij op de collectie geïnspireerde lunchgerechten maken. De komende tijd is de kaart wat iets aangepast en hebben wij voor de lunch bijvoorbeeld een lekkere tosti, broodje van de dag, een kom maaltijdsoep of salade voor u. Kijk op het krijtbord wat de soep van de dag is. Binnenkort staat onze menukaart voor dit najaar weer online.

 

openingstijden museumcafé
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur