Welkom in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar is op meerdere manieren te bereiken.

Met de auto

Het museum bevindt zich middenin het centrum van Alkmaar, Canadaplein 1.
Parkeren kan in één van de vele (betaalde) parkeergarages om het centrum heen:

  • Parkeergarage de Vest - Paternosterstraat 2-18, 1811 KG Alkmaar (1 minuut lopen naar museum)
  • Parkeergarage Grote Kerk - Bagijnenstraat 13-15, 1811 KA Alkmaar (2 minuten lopen naar museum)
  • Karperton - Dijk 16-20, 1811 MB Alkmaar (8 minuten lopen naar museum)
  • Parkeergarage Ringers - Noorderkade 100, 1823 CJ Alkmaar (10 minuten lopen naar museum)
  • De Kwakel - Oosterweezenstraat 4, 1823 CN  Alkmaar(10 minuten lopen naar museum)
  • Parkeerterrein Klercq - Noorderstraat 11, 1823 CS Alkmaar (8 minuten lopen naar museum)
  • Kanaalschiereiland - Mallegatsplein 1, 1815 AG, Alkmaar (5 minuten lopen naar museum)

Met het openbaar vervoer

>> trein
Station Alkmaar ligt op zo’n 10 minuten afstand lopen van het museum. Wanneer u de trein uitstapt, verlaat u het station aan de hoofdzijde (Stationsweg) en gaat rechtsaf richting Bergerweg. Op het kruispunt van de Stationsweg - Bergerweg gaat u linksaf, richting een grote rotonde.Voorbij de rotonde gewandeld steekt u via het zebrapad de Geestersingel over en gaat via de brug het water / de singel over. De Grote Kerk is al zichtbaar boven de huizen. Ga voorbij eethuis Bodrum rechtdoor de binnenstad in tot de bibliotheek aan de linkerhand ligt. Ga hier links de hoek om, het Canadaplein op. Welkom bij het museum! 

>> bus

  • Bushalte Kanaalkade: de buslijnen 160, 10, 162, 350, 129, 3, 123 stoppen bij deze halte. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het museum. Steek vanaf de bushalte het zebrapad bij de voetgangersbrug over richting binnenstad. Bij het zebrapad is een Goudwisselkantoor, ga hier naar rechts richting het witte huis met de heg en volg deze weg tot bijna het einde. Onderweg komt u aan de linkerhand De Strip Casino tegen. Loop de weg af totdat u aan de linkerhand restaurant UMA ziet. Sla hier linksaf richting de Jumbo. Loop door tot het plein, de Paardenmarkt. Aan de overkant van dit plein ziet u rechts naast de Jumbo een grasveldje met een zebra-kunstwerk erop. Loop deze kant op. Loop langs het beeld naar links de Paternosterstraat in. U ziet het Canadaplein en de Grote Kerk al liggen. Wanneer u op het plein bent, ligt het museum aan de rechterhand.
  • Bushalte Kerkplein: de buslijnen 8 en 2 stoppen op deze halte. De halte is naast het kantoorgebouw van ABN Amro. Aan de overkant van de weg ligt de Grote Kerk. Loop vanaf de bushalte langs het ABN Amro gebouw richting de bibliotheek. De bibliotheek is het grote gebouw dat met houten spalken is bekleed. Steek de weg over naar de ingang van de bibliotheek, er is hier geen zebrapad. Loop langs de bibliotheek naar rechts, richting het Canadaplein. Wanneer u de hoek van de bibliotheek om bent, ziet u het museum aan de rechterkant op het Canadaplein liggen.

Meer informatie over de buslijnen en vertrektijden zijn te vinden op: https://9292.nl/ 

Taxi
De dichtstbijzijnde taxistandplaats is bij treinstation Alkmaar.