BSO en NSO
samen naar het museum

Voor BSO- en NSO-groepen bieden wij programma’s op maat aan. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Tijdig reserveren is wel noodzakelijk in verband met het inplannen van onze museumdocenten. Reserveren voor een workshop of museumles kan door een mail te sturen naar onderwijs@museumalkmaar.nl.

Workshops tijdens schoolvakanties

Gedurende schoolvakanties bieden wij op woensdag en donderdag workshops voor families aan. Kijk hier voor meer informatie over de geplande workshop. BSO en NSO groepen kunnen in de ochtend dezelfde workshop reserveren. Onderstaande meer informatie over de kosten en tijden:


WanneerTijdens schoolvakanties op woensdag en donderdag van 10:00-11:00 uur of van 11:00-12:00 uur

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40,-
Groep van maximaal 30 kinderen € 75,-


Kijken doe je zo!?

Wanneer zie je meer? Als je van dichtbij kijkt of van veraf? Wat zie je allemaal als je zelf in het schilderij zou staan? En wat zou je ruiken? Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden kinderen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar betekenis aan te geven. Zo maken kinderen en volwassenen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing.


Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40,-
Groep van maximaal 30 kinderen € 75,-