BSO en NSO
samen naar het museum

Voor BSO- en NSO-groepen bieden wij programma’s op maat aan. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Tijdig reserveren is wel noodzakelijk in verband met het inplannen van onze museumdocenten.

Workshops tijdens de herfstvakantie
Gedurende de herfstvakantie bieden wij op woensdag en donderdag workshops aan. In de workshop stapt de groep, onder begeleiding van een museumdocent, in de huid van Jan Toorop, Charley Toorop en/of Edgar Fernhout.

Workshops voor alle leeftijden
Kies uit één van de drie workshops of doe ze allemaal. Bij een workshop zelfportret tekenen maak je een zelfportret waarbij de nadruk ligt op de ogen, zoals Charley dat deed. Bij een kleurenworkshop maak je een abstract kunstwerk in de stijl van Edgar en tijdens een tekenworkshop ontwerp je een label voor op je waterfles zoals Jan dat deed.
De workshop sluit aan bij de tentoonstelling De Toorop Dynastie over drie kunstenaarsgeneraties.

WanneerWoensdag 23 en donderdag 24 oktober van 10:00-11:00 of van 11:00-12:00

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75


Kijken doe je zo!?
Wanneer zie je meer? Als je van dichtbij kijkt of van veraf? Wat zie je allemaal als je zelf in het schilderij zou staan? En wat zou je ruiken? Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden kinderen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar betekenis aan te geven. Zo maken kinderen en volwassenen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing.

We kunnen Kijken doe je zo!? aanpassen op onderwerpen en thema's waar de groep mee bezig is. Bijvoorbeeld mode, identiteit, reizen, dieren, water, vriendschap etc. Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75


Zelfstandig museumbezoek

Het museum bezoeken zonder begeleid programma? Dat kan. Graag wel van tevoren een reservering maken zodat wij rekening kunnen houden met uw bezoek en er voldoende begeleiding vanuit de BSO/NSO is. Bij een zelfstandig bezoek zorgt u voor minimaal één begeleider op zes kinderen. BSO/NSO groepen betalen bij een zelfstandig museumbezoek geen entreekosten voor het museum.

Met een onderzoekboek (2 euro, vanaf 8 jaar) kunt u zelfstandig met uw groep de tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 bezoeken.

Ook is het mogelijk om onze nieuwe interactieve speuropdrachten uit te testen. Hiermee ontdekt de groep het museum en de kunstwerken aan de hand van creatieve doe-, speur- en tekenopdrachten. Ondertussen leer je elkaar en de collectie op een andere manier kennen. Wilt u deze kaarten testen? Neem dan contact op met onderwijs@museumalkmaar.nl

Niveau

Alle leeftijden

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

geen
(m.u.v. onderzoekboekje à € 2 euro per stuk)

Aanvragen en informatie
Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl