BSO en NSO
samen naar het museum

Voor BSO- en NSO-groepen bieden wij programma’s op maat aan. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Tijdig reserveren is wel noodzakelijk in verband met het inplannen van onze museumdocenten.

Workshops tijdens schoolvakanties
Gedurende schoolvakanties bieden wij op donderdag workshops aan. In de workshop stapt de groep, onder begeleiding van een museumdocent, in de huid van Jan Toorop, Charley Toorop en/of Edgar Fernhout.

Workshops voor alle leeftijden
Kies uit één van de drie workshops of doe ze allemaal. Bij een workshop zelfportret tekenen maak je een zelfportret waarbij de nadruk ligt op de ogen, zoals Charley dat deed. Bij een kleurenworkshop maak je een abstract kunstwerk in de stijl van Edgar en tijdens een tekenworkshop ontwerp je een label voor op je waterfles zoals Jan dat deed.
De workshop sluit aan bij de tentoonstelling De Toorop Dynastie over drie kunstenaarsgeneraties.

WanneerDonderdag 26 december en 2 januari 10:00-11:00 of van 11:00-12:00

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75


Kijken doe je zo!?
Wanneer zie je meer? Als je van dichtbij kijkt of van veraf? Wat zie je allemaal als je zelf in het schilderij zou staan? En wat zou je ruiken? Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden kinderen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar betekenis aan te geven. Zo maken kinderen en volwassenen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing.

We kunnen Kijken doe je zo!? aanpassen op onderwerpen en thema's waar de groep mee bezig is. Bijvoorbeeld mode, identiteit, reizen, dieren, water, vriendschap etc. Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75