Op maat aanbod BSO en NSO
samen naar het museum

op aanvraag

Voor BSO- en NSO-groepen bieden wij programma’s op maat aan. Bekijk hieronder het huidige aanbod. Tijdig reserveren is wel noodzakelijk in verband met het inplannen van onze museumdocenten. Tot snel?

Kijken met je handen
Tijdens een workshop worden kinderen uitgedaagd om de schoonheid en bijzonderheid in te laten zien van alledaagse dingen waarmee ze omringd worden. Niet alleen in zijn grootse meeslependheid, maar juist in de kleine details. De schoonheid van aarde op papier en de doornen van een rozenstruik. Onder begeleiding van een museumdocent ga je aan de slag met materialen uit de natuur. Met zelf verzamelde bladeren en bloemen maak je een journaal met bijenwaspapier.

De workshop sluit aan bij de tentoonstelling voor jullie voeten van de kunstenaar herman de vries (1931). herman de vries, die zijn naam altijd met kleine letters schrijft, is één van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars. De natuur is zijn grootste inspiratiebron en dat zie je terug in zijn kunstwerken.

Niveau


Alle leeftijden

Duur


60 minuten
(+ zelf van tevoren als 'thuisopdracht'
blaadjes en bloemetjes verzamelen)

Groepsgrootte


maximaal 30 kinderen

Kosten


Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75


Kijken doe je zo!?
Wanneer zie je meer? Als je van dichtbij kijkt of van veraf? Wat zie je allemaal als je zelf in het schilderij zou staan? En wat zou je ruiken? Tijdens een interactieve rondleiding, gebaseerd op de methode Visible Thinking, worden kinderen middels prikkelende doordenkvragen en creatieve kijk- en tekenopdrachten uitgedaagd om beter naar kunst te kijken en daar betekenis aan te geven. Zo maken kinderen en volwassenen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis met kunstbeschouwing.

We kunnen Kijken doe je zo!? aanpassen op onderwerpen en thema's waar de groep mee bezig is. Bijvoorbeeld mode, identiteit, reizen, dieren, water, vriendschap etc. Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Niveau

Alle leeftijden

Duur

60 minuten

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

Groep van maximaal 15 kinderen € 40
Groep van maximaal 30 kinderen € 75


Zelfstandig museumbezoek

Het museum bezoeken zonder begeleid programma? Dat kan. Graag wel van tevoren een reservering maken zodat wij rekening kunnen houden met uw bezoek en er voldoende begeleiding vanuit de BSO/NSO is. Bij een zelfstandig bezoek zorgt u voor minimaal één begeleider op zeven kinderen. BSO/NSO groepen betalen bij een zelfstandig museumbezoek geen entreekosten voor het museum.

Met een onderzoekboek (2 euro) kunt u zelfstandig met uw groep de tentoonstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573 bezoeken. Geeft u in uw aanvraag aan of u hiervan gebruik wilt maken?

Niveau

Alle leeftijden

Groepsgrootte

maximaal 30 kinderen

Kosten

geen
(m.u.v. onderzoekboekje à € 2 euro per stuk)

Aanvragen en informatie
Stuur een mail naar onderwijs@museumalkmaar.nl